Go to top
Attachment image #1439
Nykyaikainen kamppailulaji|Japanilainen budolaji|Pehmeä itsepuolustuslaji|Harmoonista liikettä|Kilvoittelua ilman kilpailua

Mitä aikido on?

Aikido on japanilainen budolaji, jonka dynaaminen ja liikkuva harjoittelutapa sopii kaiken ikäisille harrastajille.

Aikidossa yhdistyvät liike, tekniikka ja taito. Aikidotekniikat perustuvat vastustajan liikkeen ohjaamiseen, rentouteen ja oman vartalon hallintaan.

Aikidoa voidaan kutsua pehmeäksi itsepuolustuslajiksi, sillä lajissa ei pyritä vastustajan vahingoittamiseen eikä voittoon, vaan turvallisten ratkaisujen löytämiseen konfliktitilanteissa.

Aikidosta kotiin viemiseksi

Aikido kehittää harjoittajaansa monin eri tavoin:

 • Motoriikkaa ja liikkuvuutta
  Harjoituksissa tehtävät alkulämmittelyt ja tekniikat tukevat myös arkiliikkumista kehittäen tasapainoa ja vartalonhallintaa.
 • Fyysistä hyvinvointia kunnon ylläpidon ja kehittämisen kautta
  Aikido aktivoi isoja lihasryhmiä jaloissa ja keskivartalossa. Harjoitusten rasittavuutta on helppo säädellä omalla tekniikan rytmityksellä.
 • Aivoterveyttä ja koordinaatiokykyä
  Harjoituksisten monipuolinen tekeminen tarjoaa toiminnallisia haasteita aivoille. Liikesuuntien ja tekniikoiden hahmottaminen parantaa koordinaatiokykyä.
 • Sosiaalista vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä
  Aikidon piirissä tapaa kaikenlaisia ihmisiä. Dojoilla oleva avoin ja hyväksyvä ilmapiiri antavat kaikille mahdollisuuden olla oma itsensä, tarjoten keskusteluja niin lajista kuin lajin ulkopuoleltakin.

Minustako aikidoka?

Aikido on kaikille soveltuva laji, jonka aloittaminen ei vaadi mitään ennakkotaitoja tai erityisiä fyysisiä ominaisuuksia tai välineitä. Laji opettaa harrastajilleen kaiken tarvittavan ja harrastamista tukevat ominaisuudet kehittyvät harjoittelun myötä. Dojolla sulassa sovussa viihtyvät kaikki lapsista ikääntyneisiin asti.

Aikido sopii kaikkien kukkarolle. Lajin harrastaminen on halpaa, eikä vaadi panostusta välineisiin tai laitteisiin. Kuluina ovat lähinnä seuran liittymis- ja harjoitusmaksu ja harjoituspuku. Lisäksi kaikilla on hyvä olla voimassaoleva vakuutus vapaa-ajan urheilua varten. Näistä kaikista saat lisätietoa täältä.

Voit myös kokeilla lajia ilmaiseksi ilman, että sitoudut mihinkään. Harjoittele meidän kanssa muutaman kerran, ja tunnustele, josko laji olisi sinulle sopiva.

Kuinka pääsen alkuun?

Helpoiten lajiin pääsee sisälle kokeilemalla sitä itse. Awasessa ohjattuja aikidotunteja on tarjolla läpi viikon. Uutena harrastajana voit tulla mukaan perustekniikkaa käsitteleville tunneille. Harrastamisen voit aloittaa koska vain läpi kauden, sillä harjoituksissa käydään läpi tekniikoita ja liikkumista yhdessä ohjaajien ja toisten harrastajien kanssa. Dojolle voitkin saapua milloin vain ilman ennakkoilmoittautumista ja -valmistautumista: riittää, että päälläsi on mukavat, liikkumisen mahdollistavat vaatteet. Loput eväät ja neuvot lajin harrastamiseen saat harjoituksissa ohjaajilta ja toisilta harrastajilta.

Nähdään Dojolla!