Go to top
Kuinka opetan aikidoa
Kaapelitehtaalla 6.11.2021, 10:00 – 11:30 ja 14:00 – 15:30

Opettaminen on hauskaa|innostavaa|mukavaa|haastavaa

Aikidouran aikana osa meistä päätyy ohjamaan harjoituksia ja joutuu pohtimaan kuinka näitä aikidotekniikoita oikein voisi opettaa. Miettimään asioita kuten mistä aloittaa, mitkä asiat ovat tärkeitä, mitkä ovat perusasioita ja mitkä sovelluksia, kuinka siirtyä tekniikasta toiseen, liittyvätkö eri tekniikat toisiinsa, onko sillä väliä liittyvätkö tekniikat toisiinsa, mitä oikeastaan opetan kun opetan aikidotekniikoita.

Ylläolevia ja muita vastaavia kysymyksiä voi esittää, niitä voi analysoida, pohdiskella, niistä keskustellaan ja ratkaisuja niihin esitetään tällä yhden päivän seminaarilla. Se koostuu kahdesta puolentoista tunnin harjoituksesta, jotka jakautuvat noin 20 minuutin jaksoihin. Yksi jakso koostuu osallistujan esittämästä opetustilanteesta, seminaarin ohjaajan vetämästä keskustelusta ja lyhyestä esitetyn harjoituksen suorituksesta.

Kuka voi osallistua

Seminaari on avoin kaikille aikidon harrastajille. Se tarkoitettu kaikille, jotka ohjaavat tai aikovat ohjata aikidoharjoituksia. Osallistuminen ohjaustilanteisin on vapaaehtoista ja niinpä seminaari sopii myös niille, jotka ovat kiinnostuneet laajentamaan omaa näkökulmaansa katsomalla tekniikoita hetken opettamisen suunnalta.

Ilmoittaudu tapahtumaan ja tule kuulemaan näkemyksia ja jakamaan kokemuksiasi. Seminaarin hinta on 30€ ja se laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos olet maksanut Awase syyskauden harjoittelumaksun, niin tämä seminaari sisältyy siihen.

Jos sinulla on kysyttävää niin soita tai laita meiliä.

Ohjaaja

Ohjaajana toimii Harri Rautila, 7.dan Aikikai, shihan, jolla on yli 40 vuoden kokemus aikidoharjoitusten ohjaamisesta sekä vahva henkilökohtainen näkemys aikidotekniikoiden opettamisesta.