Go to top

Aloita Aikido !
Tule aikidoharjoituksiin Awasen salille Kaapelitehtaalle (Helsinki)

Harjoitukset alkavat maanantaina 2.1.2023 kello 17:30

Mutta voi tulla mukaan koska vain kevään aikana.

Aikido on kamppailulaji

Aikido on kamppailulaji, mutta sen harjoitteluun ei sisälly kilpailua eikä ottelutilanteita ja siinä ei ole koskaan kyse voittamisesta.

Aikido on fitness

Aikido kehittää monipuolisesti tasapainoa, liikkuvuutta ja oman kehon hallintaa. Aikidon kaikki tekniikat tehdään aina sekä oikealle että vasemmalle puolelle ja se on tehokasta aivojumppaa

Aikido on mindfulness

Aikido auttaa sinua tuntemaan oman kehosi liikkeet ja asennot paremmin, hengittämään keskittyneesti, olemaan paremmin läsnä (salilla tai sen ulkopuolella) ja hallitsemaan stressiä.

Awasessa on säännölliset alkeistason harjoitukset, joihin voit tulla ja aloittaa harjoittelun kun sinulle sopii.

Alkeisharjoitukset ovat maanantaisin 17:30-18:30 ja keskiviikkoisin 18:00-19:00.

Ensimmäinen tutustumisharjoitus on maksuton, sen jälkeen voit valita itsellesi sopivimman harjoittelujakson.

Miksi aloittaa Aikidon harjoittelu ?

Liikunnallinen ja monipuolinen japanilainen kamppailulaji, jonka harjoitteluun ei kuulu ottelut. Harjoittelussa olennainen osa on japanilaisen dojo-etiketin noudattaminen.

Kehittää koordinaatiota ja tasapainoa ja suorituksia ei mitata kilpailulla.

Voit harrastaa yhdessä pienten lastesi kanssa perheaikidossa tai muuten vain alkeiskurssilla.

Eri-ikäiset, erikokoiset, eritasoiset ja eri sukupuolta olevat harjoittelijat voivat harjoitella yhdessä – kukin omien taitojensa ja tarpeidensa mukaan.

Haastaa oikean ja vasemman aivolohkosi ohjaamaan sinua aikidon dynaamisten ja vaihtelevien liikesarjojen keskellä. Hiki tulee jo ajattelemisesta.

 

Lisää informaatiota aikidosta Suomessa löydät aikidoliiton sivuilta. Siellä on muunmuassa aloittelevan aikidokan opas, josta löydät aloittelijalle hyödyllistä tietoa.

Aikido kamppailulajina

Aikidoa harjoitellaan yleensä pareittain kamppailun omaisessa tilanteessa, jossa fyysiseen uhkaan vastataan aikidotekniikalla. Tekniikan tavoitteena on hallintatilanne ja sillä ei koskaan pyritä vahingoittamaan toista.

Kamppailulajina aikido opettaa oman tilan hallintaa, etäisyyksiä ja liikumista suhteessa muihin osapuoliin, tietoisuutta omasta asemasta kamppailutilanteessa.

Harjoittelu on aina yhteistyötä. Se on kuin keskustelu, jossa osapuolet oppivat muilta ja yhdessä vievät keskustelua eteenpäin. Aikidon tapa harjoitella, että hyvinkin erikokoiset ja -ikäiset voivat luontevasti harjoitella keskenään.

Aikido ja fitness

Harjoittelussa tekniikat (liikkeet, harjoitteet)  päättyvät joko kaatumiseen tai hallintaotteeseen maassa. Ylös noustessa käytetään kaikkia isoja lihaksia, pulssi nousee ja hiki tulee pintaan, varsinkin sitten kun tekniikat (liikkeet, harjoitteet) ovat tuttuja ja harjoituksen intensiteetti kasvaa.

Tärkeä osa harjoittelua ovat kaatumistekniikat. Hallitut kaatumiset päätyvät joko pyörivään liikkeeseen, josta pääsee nopeasti takaisin jaloilleen, tai hallintaan maassa. Molemmat vahvistavat kehoa ja luustoa.

Aikido ja mindfullness

Aikidossa harjoitellaan fyysisten tekniikoiden (liikkuminen, horjutukset, lukot ja heitot) lisäksi myös henkisiä ominaisuuksia: läsnäoloa, keskittymistä ja ympäristön havainnointia. Aikidossa tästä käytetään termiä zanshin, joka kuvaa jatkuvaa, herkeämätön valppautta ja tilanteen tasalla olemista – yllättömättömyyttä.

Aikido on laji, jossa jokainen harjoitus on mahdollisuus kehittyä, oppia ja auttaa muita harjoittelijoita samalla heidän omassa kehityksessään. Harjoituksissa ei kilpailla tai taistella muiden harjoittelijoiden kanssa, vaan harjoittelijat ovat positiivisessa vuorovaikutuksessa keskenään, niin että molemmat voivat oppia jokaisessa harjoituksessa toiselta.