Go to top
Harjoitusajat

Aikido on hauskaa|innostavaa|mukavaa|haastavaa

Awasessa harrastetaan ilolla ja intohimolla turvallisessa ja mukavassa ympäristössä. Harjoituksia ohjaavat kokeneet pääopettajat, joiden vuosien harjoittelu ja ohjauskokemus ovat tehneet heistä dojon sielun ja sydämen. Heidän ympärille rakentunut toiminta henkii hyvää tuulta ja innostusta. Pääopettajien tukena toimivat lisäksi koulutetut ohjaajat, jotka ohjaavat osan tunneista. Awasessa aikido ei ole vain vastustajan kaatamiseen pyrkivä laji, vaan luovaa ongelmanratkaisukykyä kehittävä harrastus.

Awasessa harrastaminen on monimuotoista ja jokaiselle löytyy aikansa ja paikkansa. Osa harjoituksista on kaikille avoimia, mutta toiset harjoitukset vaativat vähintään perustekniikan hallintaa. Lyhyet tuntien kuvaukset löytyvät harjoitusaikataulukon alapuolelta.

Syys-toukokuu

Harjoitukset talvikaudella

ViikonpäiväKelloHarjoitusKenelleOpettaja
Maanantai17:30 - 18:30Aikidon peruskurssiAloittelijatBen Kamras
18:30 - 19:30AikidoKaikkiAntti Pekkarinen
Tiistai17:00 - 18:00Aikidon jatkoryhmäNuoretArtur Velemzon
18:00 - 19:00 AikidoKaikkiHarri Rautila
19:00 - 19:45BokkenKaikkiHarri Rautila
19:45 - 20:45AikidoSenioritHarri Rautila
Keskiviikko07:00 - 08:00AikidoKaikkiAntti Pekkarinen
17:00 - 18:00Aikidon jatkoryhmäJunioritIiris Nikula
18:00 - 19:00Aikidon peruskurssiAloittelijatHarri Rautila
19:00 - 20:00AikidoKaikkiHarri Rautila
Torstai17:00 - 18:00 Aikidon peruskurssiJunioritGraziella Wik
18:00 - 19:00AikidoKaikkiMarkku Kuusinen
19:00 - 20:00Jodori, jowasa, tanto-/tachidoriKaikkiMarkku Kuusinen
Perjantai19:00 - 20:00Vapaa harjoitusKaikki
Lauantai10:30 - 12:00Aikidon graduointitekniikkaKaikkiArtur Velemzon
14:00 - 16:00Vapaa harjoitusKaikki
Sunnuntai14:00 - 16:00Vapaa harjoitusKaikki
16:00 - 17:00PerheaikidoKaikkiGraziella Wik

Tuntien teemat

Harjoitusten kuvaus

awase_simage_training_01
Alkeistekniikka

Alkeistekniikkaa käsittelevät tunnit on suunnattu aloittelijoille ja niille harrastajille, jotka haluavat vahvistaa perustekniikkaa koskevaa osaamistaan. Tunneilla käydään läpi aikidon harrastamisen ydinasioita – etikettiä, perustekniikoita sekä lajinomaista liikkumistapaa. Keskiössä tunneilla ovat oikeanlaisen ja turvallisen kaatumistavan eli ukemien harjoittelu sekä käännöksien ja perustekniikoiden opettelu. Alkeistekniikan tunnit valmistavat harjoittelijoita yleisiin aikidoharjoituksiin.

Aikido, kaikki

Yleiset aikidotunnit on suunnattu harjoittelijoille, jotka ovat suorittaneet vähintään 6. kyun vyökokeen tai jotka omaavat muuten tunneille vaadittavat lajitaidot – ukemien tulee olla kohtuullisen sujuvia ja perustekniikoiden hallinnassa.
Maanantain aikidotunneilla keskitytään uken ja nagen väliseen yhteistyöhön sekä tekniikoiden välisten yhteyksien löytämiseen. Tunnit syventävät perustekniikkaa antaen valmiuksia haastavimpien tekniikoiden oppimiseen ja sisäistämiseen.
Tiistain aikidotunneilla tehtävät tekniikat ovat alkeistasoon verraten huomattavasti haastavampia. Tekniikoissa keskitytään liikkeen ja liikesuunnan säilyttämisen lisäksi perustekniikoiden variaatioihin sekä haastavampiin aikidotekniikoihin.
Keskiviikon harjoituksissa tehtävät tekniikat mukailevat tiistaita enemmän perustekniikkaa. Tehtävät harjoitteet ja tekniikat ovat usein joko suoraan perustekniikkaa syventäviä tai hieman perustekniikan ulkopuolelle meneviä variaatioita.
Torstain aikidotunnit tarjoavat perustekniikkaa syventävää harjoittelua, jossa keskitytään lajitaitojen kehittämiseen liikkeen ja rytmin ylläpitämisen keinoin. Tunneilla perustekniikkaan haetaan uusia näkökulmia yksityiskohdista.

Senioriaikido

Nimestään huolimatta senioriaikidossa ei ole ikärajaa tai edes suositusta. Tunti on suunnattu kaikille niille harrastajille, jotka eivät enää tahdo harjoitella fyysisesti rasittavia tekniikoita kovalla sykkeellä. Tunnilla keskitytään enemmän aikidon pohtivampaan ja filosofisempaan puoleen, käyden rauhallisesti läpi tekniikoita ja niiden ongelmakohtia keskustelevassa ja avoimessa ilmapiirissä.

Juniorit

Torstain alkeistekniikan tunnit on suunnattu kaikille 7-14-vuotiaille lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Tunneilla opetetaan aikidon perusteet kääntymisistä kaatumisiin ja perustekniikoihin leikinomaisessa ilmapiirissä. Tunnit tarjoavat mukavaa liikkumista ja yhdessäoloa.
Tiistain ja keskiviikon jatkoryhmän tunneilla keskitytään alkeistekniikkaa käsitteleviä tunteja enemmän aikidotekniikoihin. Tunneilla syvennetään alkeisryhmässä opittuja taitoja ja laajennetaan osaamista useampaan tekniikkaan ja keskitytään liikkeen ylläpitämiseen.

Graduointitekniikka

Lauantain vyökoeharjoituksissa keskitytään perustekniikan selkeyttämiseen ja vahvistamiseen. Tunneilla syke nousee ajoittain korkeaksi ja tekniikoita tehdään nopealla rytmillä liikkeestä. Tuntien sisältöä muovautuu läsnäolijoiden mukaan, mutta tunnit sisältävät lähes poikkeuksetta vapaatekniikan eli jiuwazan harjoittelua.

Bokken, jodori, jowaza, tanto-/tachidori

Asetekniikan tunneille voivat osallistua kaikki harjoittelijat, jotka ovat suorittaneet 6. kyu vyökokeen. Pidempi harjoittelu aikidotekniikoiden parissa kuitenkin helpottaa tunneilla tehtävien tekniikoiden ja harjoitteiden ymmärtämistä ja tekemistä. Tunneilla läpikäydään peruslyöntejä ja paikaltaan tehtäviä aseellisia tekniikoita. Tunnin sisältö ja haastavuus vaihtelee läsnäolijoiden mukaan.